Taiteilijat

Riikka Siirala on helsinkiläinen tanssitaiteilija ja teatteri-ilmaisun ohjaaja. Hän on tehnyt useita tanssia, ääntä ja musiikkia yhdistäviä teoksia yhdessä työryhmän kanssa mm. Yli tuonen tumman virranMuistipeliKääntöpisteitä sekä Maan Unia. Siirala on perustanut Loiske Ensemblen yhdessä Laura Kairamon kanssa. Loiske Ensemble tekee esityksiä vauvoille ja pienille lapsille perheineen: BabyTango (2017), BabySauna (2015), Zukkapaitupumbula (2013), Kukuluku (2008), Pieniä ihmeitä (2006) sekä Kiitolaukkaa kipitikolkkaa (2014). Lisäksi hän on esiintynyt mm. OSIRIS teatterin tanssinäytelmässä HS., Helene Schjerfbeckin roolissa sekä Synty-teoksessa ja vierailevana tanssijana Suomen Kansallisoopperassa Matka Reimsiin -oopperassa (ohj. Dario Fo). Riikka myös tanssittaa ja ohjaa oppilaitaan luovan tanssin sekä afrikkalaisen tanssin kokemuksiin aina vauvasta ikäihmisiin. Riikan rakkaana harrastuksena on laulu ja hänen teoksissaan kuullaan usein äänen ja liikkeen vuoropuhelua. Riikka toimii Loiske Ensemblen taiteellisena ja tuotannollisena vastaavana.

Mari Kätkä (MuM) on musiikin monitoiminainen niin esiintyjänä kuin kouluttajana. Hän on tehnyt lastenkulttuuri-, teatteri- ja televiosiotöitä, johtanut teatteriorkestereja mm. Suomen Kansallisteatterissa ja Helsingin kaupunginteatterissa. Mari toimii opettajana muun muassa Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa. Mari esiintyy ja soittaa haitaria BabyTangossa. www.marikatka.fi

Antti Larmola on valmistunut teatteri-ilmaisun ohjaajaksi Outokummusta. Hän on työskennellyt ohjaajana ammatti- ja harrastajateattereissa, kouluttanut, käsikirjoittanut, esiintynyt näyttämöillä sekä konsertoinut yhdessä Tampere-yhtyeensä kanssa. Vuonna 2010 Antti Larmola julkaisi Maija Larmolan ja Leena Lumpeen kanssa lastenkirjan Tiikerihevonen (SKS). Antti Larmola on Riikka Siiralan puoliso, ravintolakokki ja BabySauna-esityksen ohjaaja. BabyTangossa Antti oli ohjausapuna.

Juha Kujanpää on kansanmusiikin, jazzin, rockin ja teatterimusiikin välimaastossa työskentelevä säveltäjä ja muusikko. Kujanpää on julkaissut kaksi sävellyssoololevyä “Kultasiipi” (2015) ja “Kivenpyörittäjä” (2013), joiden lisäksi hän on säveltänyt musiikkia yhtyeilleen Kirjava lintu, Karuna ja Poutaja. Kujanpään viime vuosina teatterille säveltämiä teoksia ovat mm. “Oltiinks mekin sellasii?” (Oulunkylän yhteiskoulu 2014), “Toivon operetti” (Rovaniemen teatteri 2011, Radioteatteri/YLE 2010, Helsingin taiteellinen teatteri 2008), tanssiesitys vauvoille “Zukkapaitupumbula” (Loiske Ensemble 2013), Juha Hipin monologi “Last Call / Tippa” (2011) sekä “Kuolemansyntejä, paratiisiuutisia” (Valkeakosken kaupunginteatteri 2010). Kujanpää soittaa pianoa ja harmoonia yhtyeissä Karuna, Captain Cougar, Ikiranka, Ville Ojanen Band, ruotsinkielisessä lastenmusiikkiyhtyeessä FlipFlop sekä improvisaatioteatterissa Häpeämättömät. Hän on vieraillut muusikkona mm. Dave Lindholmin, Nikolai Bladin, Riku Keskisen, Dile Kolasen ja Joakim Berghällin levyillä. www.juhakujanpaa.com

Anna-Maija Terävä (s.1978) on Helsingissä asuva tanssitaitelija ja työskentelee esiintyjänä tanssin, teatterin sekä esitystaiteen aloilla. Improvisaatio ja kiinnostus esiintyjyyteen ovat Terävän työn tärkeitä johtolankoja. Terävä on esiintynyt mm. Maija Hirvasen ja Jaana Turusen teoksissa ja vuodesta 2014 hän on ollut mukana esitystaiteen ryhmässä Obliviassa. Terävä työskentelee myös vaihtelevissa kollektiiveissa ja on koreografioinut ja toteuttanut omia teoksiaan. Yhteistyössä Riikka Siiralan kanssa toteutettu Kiitolaukkaa kipitikolkkaa -teos on Terävän ensimmäinen työ osana Loiske Ensemblea. Terävä on myös osa löyhää taitelijayhteisöä Virginiaa, jolla on työtilat Helsingin Alppilassa. Terävä on toiminut myös tanssin opettajana taiteen perusopetuksen parissa sekä valmistunut fysioterapeutiksi.

Näyttelijä Heidi Syrjäkari on työskennellyt teattereissa ja vapaissa ryhmissä Turussa, Helsingissä, Kouvolassa ja Vantaalla. Syrjäkari on helsinkiläisen fyysisen musiikkiteatterin Kuriton Companyn perustajajäsen ja toinen taiteellinen johtaja. Hän työskentelee näyttelijänä sisältölähtöisesti ja musiikkiteatterin raja-alueita tutkien. Hän opettaa teatteria ja äänenkäyttöä sekä Suomessa että Mosambikissa. Heidi on Zukkapaitupumbulan toinen koreografi ja esiintyjä.

Tanssipedagogi Laura Kairamo on koreografioinut ja esiintynyt Siiralan kanssa Pieniä ihmeitä -vauvatanssiesityksessä sekä ohjannut Kukuluku-vauvatanssiteoksen. Kairamo on tehnyt monipuolisesti kokeilevaa lastenteatteria mm. Laurent Dupontin ohjauksessa Koira vieköön -teoksessa sekä esityksessä Karhu, joka putosi tähdestä. Kairamo on opettanut tanssia kouluissa ja tanssioppilaitoksissa ja työskentelee tällä hetkellä peruskoulun opettajana sekä erityisopettajana. Kairamo toimii Zukkapaitupumbulassa prosessiseuraajana ja vauvatanssin asiantuntijana.

Suvi Isotalo on lauluntekijä ja muusikko, joka on julkaissut kolme albumia (Jollet rakasta, 2010., P.S. Maj’lle, 2011., Näin minusta tuli ihminen, 2014). Lisäksi Suvi toimii teatterisäveltäjänä ja -muusikkona. Viimeisimpiä sävellystöitä ovat Maailman ihanin tyttö – valokuva soi, 2015 (Espoon kaupunginteatteri)  ja Työmiehen vaimo, 2014 (Teatteri Avoimet Ovet). Koulutukseltaan Suvi on musiikin maisteri (2010). Hän on valmistunut Sibelius-Akatemiasta musiikkikasvatuksen osastolta. Suvi on tehnyt musiikin ja äänisuunnittelun BabySauna-esitykseen. www.suviisotalo.fi

Niina Pasanen on pukusuunnittelija, joka työskentelee laaja-alaisesti suunnitellen ja puvustaen niin teatteriin kuin elokuvaankin. Pasasen puvustuksia on vuosien saatossa nähty mm. Kom-teatterissa sekä monissa kotimaisissa elokuva- ja tv-tuotannoissa mm. Joki (2001), Eila (2003), Haarautuvan rakkauden talo (2009), Risto Räppääjä –elokuvat (2008-2012). Pasasen yhteistyö Loiske Ensemblen kanssa alkoi 2008 Kukuluku-vauvatanssiesityksen pukusuunnittelulla ja on jatkunut Zukkapaitupumbulan sekä Kiitolaukkaa kipitikolkkaa -esityksen pukusuunnittelulla.